?

當前位置:首頁 > 學位英語 > 歷年真題 > 2008年11月湖南成人教育學位英語真題和答案

湖南大學自考優勢:
1、湖南大學名校文憑,國家承認,學信網可查,含金量更高;
2、學習過程,全程跟蹤服務。所有課件全部實現視頻教學,輕松搞定考試;
3、學習時間自由安排,不耽誤工作時間,省時,省心,更省力;
4、湖南省畢業人數多,輕松參考,快速拿證!

2008年11月湖南成人教育學位英語真題和答案
發布時間:2016年05月13日 來源:湖南大學自考辦

2008年11月湖南成人高等教育統一考試
學位英語真題

 

一、本場考試時間為上午9:00——11:00.
二、考生務必在答題卡上用黑色字跡簽字筆填寫自己的準考證號、姓名和學校,再用2B鉛筆把對應準考證號碼的標號涂黑。
三、請考生仔細閱讀題目的說明。
四、答案必須按要求寫在答題卡規定的位置上,凡是寫在試題冊上的答案一律作廢。
五、答題時,PartⅠ至 Part Ⅳ部分用2B鉛筆按示例填涂,如:[■][B][C][D],用其它符號答題者不記分。修改時,必須先用橡皮擦去原來選定的答案,然后再按要求重新作答。
六、Part V 部分必須用黑色字跡的簽字筆在答題卡規定區域內作答,超出黑色矩形邊框區域的答案無效。
Part I Reading Comprehension (30%)
Directions: There are three passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C, and D. You should decide on the best choice and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.
Passage 1
Questions 1 to 5 are based on the following passage:
Scientists in India have invented a new way to produce electricity. Their invention does not get its power from oil, coal or other fuels. It produces electricity with the power of animals. India has about eighty million bullocks. They do all kinds of jobs. They work in the fields. They pull vehicles through the streets. They carry water containers. (76)Indian energy officials have been seeking ways to use less imported oil to provide energy. Scientists at the National Institute for Industrial Engineering in Bombay wondered whether the millions of bullocks could help. Many villages in India lack electricity, but they have many bullocks. And often the animals are not working. One job done by bullocks is to pump water out of the well. The animals do this by walking around and around in a circle. As they walk, they turn a heavy stick that makes the pump move. This simple technology is centuries old. Scientists thought that the same technology could be used to produce electricity. Bullocks walk in a circle only two or three times a minute. This is much too slow to produce electricity, but it can create enough power to turn a series of gears. A large gear sits next to a smaller gear. As the large gear turns, it causes the smaller gear to turn. That gear turns an even smaller one. Each gear moves faster because it is a little smaller. The smallest gear may turn extremely fast. (77) Clocks operate with gears. So do cars and so does the device invented by the Indian scientists to produce electricity.
According to the officials in the United Nations, the idea is being tested at several places in India. The device is easy to operate and repair. And it can be moved easily. It costs about three hundred and seven dollars now to make such a device, but production of large numbers of them could cut the cost of each to about two hundred dollars.
1.  Who first thought of using bullocks to provide energy?
A. Indian energy officials.
B. Scientists in India.
C. Officials in the United Nations.
D. Researchers in Europe.
2.  Which kind of job that the bullocks do is NOT mentioned in the passage?
A. Pulling vehicles.
B. Plowing fields.
C. Pumping water out if wells.
D. Carrying food baskets.
3.  Why are bullocks used to provide energy in India?
A. Because bullocks have long been used by Indian people.
B. Because bullocks walk slowly and are easy to control
C. Because there are few non-working bullocks in India.
D. Because there is not enough oil in India.
4.   In the sentence “This simple technology is centuries old” in Paragraph One, “This simple technology” refers to _____.
A. using bullocks to produce energy
B. using pumps to draw water out
C. having bullocks walk around to make the pump move
D. connecting gears of different sizes to produce electricity
5.  Which of the following is true about the device mentioned in the passage?
A. It has a large gear and a smaller gear.
B. It’s easy to use, but difficult to move.
C. It’s quite cheap.
D. It’s still being tested.
Passage 2
Questions 6 to 10 are based on the following passage:
On-the-job smoking is a hot issue for both smokers and non-smokers, and many managers now see smoking as a productivity problem. Although some people question whether smoking really affects one’s productivity, it has, in fact, been proven that a smoker costs a company more than a non-smoker. According to Professor William Weis, a smoking employee costs his or her employer about $ 5,700 more a year than a never-smoker. These costs include medical care, lost earnings and insurance. And absence due to smoking breaks is one of the productivity problems, yet it accounts for a great deal of employer costs.
(78) When the issue of smoking at the workplace is discussed, perhaps the most important problem is the health risk that smoking causes to both smokers and never-smokers. It has long been proven that smoking is linked to lung cancer. Now many health experts warn that passive smoking can cause lung cancer and other illnesses in healthy never-smokers. Passive smoking can be defined as exposure to second-hand tobacco smoke in enclosed areas. Anyone who has been with smokers indeed knows that their smoke can cause eye irritation, coughing, headaches and throat soreness. While eye irritation may seem a small thing to some smokers, it nevertheless is a problem that occurs every workday in offices and break-rooms and can lead to greater health problems. Employees who do not smoke should not be subjected to the risks of passive smoking and need to be able to work in a safe environment. Surgeon General Koop states that the right of the smoker stops at the point where his or her smoking increases the disease risk of those occupying the same environment.
6.  All the following cases are on-the-job smoking except that ____.
A. an employer smokes while working in the office
B. a taxi driver smokes while driving the car
C. a worker smokes while working in the workshop
D. a worker smokes while reading in the train
7.   According to the passage, on-the-job smoking affects an employee’s performance in the office in that_____.
A. he can concentrate on what he is doing while smoking
B. he often goes away from his desk to smoke in the break-room.
C. he often asks for sick leave as a result of too much smoking.
D. he takes a rest from time to time because of eye irritation
8.  Many managers do not seem to be in favor of on-the-job smoking mainly because it ____.
A. reduces productivity of the company to a certain degree
B. does harm to the health of never-smokers of the company.
C. affects the relationship between smokers and non-smokers
D. makes the break-rooms more crowded and more polluted 
9.  Passive smoking means____
A. never-smokers take up the habit of smoking unwillingly
B. never-smokers have to put up with the active smokers
C. never-smokers take in smoke released by a lit cigarette
D. never-smokers share an enclosed area with smokers
10.   In the second part of the passage, the author suggests banning on-the-job smoking so as to____.
A. cut down costs of medical care and insurance
B. create a healthy and safe working environment
C. prevent eye irritation from becoming a big health problem
D. improve the smoking employees’ work efficiency
Passage 3
Questions 11 to 15 are based on the following passage
Not all memories are sweet. Some people spend all their lives trying to forget bad experiences. Violence and traffic accidents can leave people with terrible physical and emotional scars. Often they relive these experiences in nightmares(噩夢).
(79)Now American researchers think they are close to developing a pill, which will help people forget bad memories. The pill is designed to be taken immediately after a frightening experience. They hope it might reduce, or possibly erase(抹去), the effect of painful memories.
In November, experts tested a drug on people in the US and France. The drug stops the body releasing chemicals that fix memories in the brain. (80) So far the research has suggested that only the emotional effects of memories may be reduced, not that the memories are erased.
The research has caused a great deal of argument. Some think it is a bad idea, while others support it.
Supporters say it could lead to pills that prevent or treat soldiers’ troubling memories after war. They say that there are many people who suffer from terrible memories.
“Some memories can ruin people’s lives. They come back to you when you don’t want to have them in a daydream or nightmare. They usually come with very painful emotions.” said Roger Pitman, a professor of psychiatry at Harvard Medical School. “This could relieve a lot of that suffering.”
But those who are against the research say that it is very dangerous to change memories because memories give us our identity. They also help us all avoid the mistakes of the past.
“All of us can think of bad events in our lived that were horrible at the time but make us who we are. I’m not sure we want to wipe those memories out,” said Rebecca Dresser, a medical ethicist.
11.  The passage is mainly about _____.
A. a new medical invention
B. a new research on memories
C a way of erasing painful memories
D an argument about the research on the pill
12.  The drug tested on people can ____.
A. cause the brain to fix memories
B. stop people remembering their experiences
C. prevent body producing certain chemicals 
D. wipe out the emotional effects of memories
13.  We can infer from the passage that_____.
A. people doubt the effects of the pills
B. the pill will stop people’s bad experiences
C. taking the pill will do harm to people’s health
D. the pill has probably been produced in America
14.  Which of the following does Rebecca Dresser agree with?
A. Some memories can ruin people’s lives.
B. People want to get rid of bad memories.
C. Experiencing bad events makes us different from others.
D. The pill will reduce people’s sufferings from bad memories.
15.  The word “scars” in Paragraph One is close in meaning to ____.
A. good stories                                     B. pains
C. experiences                                              D. memories
Part II Vocabulary and Structure (30%)
Directions: In this part there are 30 incomplete sentences. For each sentence there are four choices marked A, B, C and D. Choose the ONE answer that best completes the sentence. Then blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.
16.  Don’t be too ___ about things you are not supposed to know.
A. strange           B. amusing                
C. curious            D. conscious
17.  He’s got himself into a dangerous situation ____ he is likely to lose control over the plane.
A. where                   B. which                           
C. while               D. why
18.  In order to change attitudes ___ employing women, the government is bringing in new laws.
A. about                    B. of                          
C. towards          D. on
19.   The fact came up ____ specific speech sounds are recognized by babies as young as 6 months old.
A. what               B. which                           
C. that                 D. whose
20.  It is generally believed that teaching is ____ it is a science.
A. an art much as                                     B. much an art as
C. as an art much as                              D. as much an art as
21.  _____, I have to put it away and focus my attention on study this week.
A. However the story is amusing                 B. No matter amusing the story is
C. However amusing the story is                 D. No matter how the story is amusing
22.  For the sake of her daughter’s health, she decided to move to a warm____.
A. weather               B. temperature                 
C. season               D. climate
23.  Be careful when you cross this very busy street. If not, you may get ____ by a car.
A. run out           B. run over                
C. run away      D. run after
24.  _____, some famous scientists have the qualities of being both careful and careless.
A. Strangely enough                             B. Enough strangely
C. Strange enough                               D. Enough strange
25.   Having a trip abroad is certainly good for the old couple, but it remains ____ whether they will enjoy it.
A. to see                     B. to be seen                    
C. seeing                   D. seen
26.   —You seem to show interest in cooking.
—What? ____, I’m getting tired of it. 
A. On the contrary                                   B. To the contrary
C. On the other hand                             D. To the other hand
27.  These wild flowers are so special that I would do ____ I can to save them.
A. whatever              B. that                       
C. which                   D. whichever
28.  Time will____ whether I made the right choice or not.
A. see                 B. say                        
C. tell                  D. know
29.   Suddenly, a tall man driving a golden carriage ____ the girl and took her away, ____ into the woods.
A. seizing; disappeared                                 B. seized; disappeared
C. seizing; disappearing                                D. seized; disappearing
30.  It suddenly ____ me how we could improve the situation.
A. occurred               B. feared                          
C. shook                   D. struck
31.  Was it because he was ill ____ he asked for leave?
A. so                   B. when                     
C. why                D.   that
32.  John likes Chinese food, but he ____ eating with chopsticks.
A. is used to              B. used to                  
C. isn’t used to        D. didn’t used to
33.  Fujian Province lies ____ the east of China and Taiwan is ____ the east of Fujian.
A. in; in                     B. to; in                     
C. to; to               D. in; to
34.  For John this was the beginning of a new life, _____he thought he would never see,
A. what                     B. that                       
C. one                  D. it
35.  We stayed for the night at the foot of the mountain and ____ to climb it the next morning.
A. set about        B. set off                          
C. set up                     D. set out
36.  We should do as much ad we can ____ our country better and more beautiful.
A. make                     B. to make                 
C. makes                    D. making
37.  “To put of something” means “to _____”.
A. look for it             B. put it in place        
C. postpone it             D. cancel it
38.  _____, he’ll make a first-class tennis player,
A. Giving time   B. To give time         
C. Given time             D. Being given time
39.  —Did you see her off the day before yesterday?
—No, but I wish I ____.
A. were                     B. did                        
C. had                 D. would
40.  Some drivers always drive carelessly. There is some ____ danger while they are driving.
A. painful           B. potential               
C. probable          D. primary
41.  You have stayed at home for two days. It’s time you ____ for a walk.
A. go out                   B. went out               
C. will go out             D. would go out
42.  Can you ____ the three mistakes in this paragraph?
A. turn out         B. bring out               
C. call out            D. pick out
43.  This is much ____ to the one I bought last week.
A. worse                    B. lower                           
C. inferior            D. equal
44.  _____ their country has plenty of oil, ours has none.
A. While                    B. Where                          
C. When                     D. Unless
45.  There at the door stood a girl about the same height ____.
A. as me                    B. as mine                 
C. with mine              D. with me

Part III Identification (10%)
Directions: Each of the following sentences has four underlined parts marked A, B, C and D. Identify the one that is not correct. Then blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.

46.  The reporter was very pleased when the chairman allowed him to ask few questions.
          A     B        C        D
47.  He tried to learn Greek but soon got tired of it and gave up it.
A         B    C     D
48.  With the sun setting, we stopped workingputting away our tools and were going to go home.
A        B   C            D
49.  Polite manners in China demand that a person stands up when anyone enters a room or when 
     A                  B        C
  anyone hands him something.
      D
50. This is the sportsman whom everyone says will win the gold medal at the Winter Olympic Games.
A          B        C           D
51.  I heard that you really had a wonderful time at John’s birthday party, hadn’t you?
    A        B        C           D
52.  E-mail as well as mobile telephones are becoming more and more popular in daily communication.
A         B      C      D
53.  They are going to have the servicemen installed an electric fan in the office tomorrow.
       A   B         C        D
54.  Two woman teachers and four girl students were praised at the meeting yesterday.
     A         B     C    D
55. Lesson Three is the most difficult lesson, but it isn’t the most difficult lesson in Book Four.
         A          B    C         D
Part IV Cloze (10%)
Directions: There are 20 blanks in the following passage, and for each blank there are 4 choices marked A, B, C and D at the end of the passage. Then blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.
Scientists say that something very serious is happening to the earth. It will begin to get    __56   in the following years. There will be major changes in   57   in the new century. Coastal waters will have a   58   temperature. This will have a   59   effect on agriculture. In northern areas, the   60   season will be ten days longer by the year 2010. However, in warmer areas, it will be too dry. The   61   of water could   62   by eighty percent. This would   63   a large decrease in agriculture production.
World temperature could   64   two degrees centigrade by the year 2040. However, the increase could be three times as great in the Artic and Antarctic area. This could cause the   65__   sheets to melt and raise the   66   of the oceans   67   one to two meters. Many coastal cities would be   68   water.
Why is this happening? There is too   69    carbon dioxide in the air.   70   oil, gas and coal burn, they create large amounts of carbon dioxide. This carbon dioxide lets   71   enter the earth’s atmosphere and   72   the earth. However, it doesn’t let as much heat   73   the atmosphere and enter space. It’s like a blanket. The heat   74   the sun can pass through the blanket to warm the earth. The heat   75   there and can’t escape through the blanket again.
Scientists call this the green-house effect.
56.  A. warmer          B. colder                   C. better                    D. worse
57.  A. land                      B. agriculture                   C. climate           D. weather
58.  A. lower                    B. higher                   C. normal           D. proper
59.  A. good                     B. general                  C. serious           D. useful
60.  A. getting           B. playing                  C. taking            D. growing
61.  A. much                    B. many                            C. amount          D. number
62.  A. fall                 B. decrease                C. refuse             D. rise
63.  A. lead                      B. keep                             C. make                     D. cause
64.  A. increase         B. drop                             C. lift                  D. realize
65.  A. water                    B. rain                       C. stone                     D. ice
66.  A. degree           B. level                             C. coast                     D. area
67.  A. by                  B. to                          C. of                   D. with
68.  A. above             B. under                           C. below             D. over
69.  A. little                      B. many                            C. few                D. much
70.  A. If                   B. Because                C. When             D. Why
71.  A. sunlight         B. air                         C. rain                D. gas
72.  A. cold                      B. protect                  C. hurt                D. heat
73.  A. enter                     B. get                        C. leave                     D. reach
74.  A. through          B. by                         C. from                      D. on
75.  A. stores             B. arrives                   C. stands            D. stays
Part V Translation (20%)
Section A
Directions: In this part there are five sentences which you should translate into Chinese. These sentences are all taken from the 3 passages you have just read in the part of Reading Comprehension. You can refer back to the passages so as to identify meanings in the context.
76.  Indian energy officials have been seeking ways to use less imported oil to provide energy.
77.   Clocks operate with gears. So do cars and so does the device invented by the Indian scientists to produce electricity.
78.   When the issue of smoking at the workplace is discussed, perhaps the most important problem is the health risk that smoking causes to both smokers and never-smokers.
79.   Now American researchers think they are close to developing a pill, which will help people forget bad memories.
80.   So far the research has suggested that only the emotional effects of memories may be reduced, not that the memories are erased.
Section B
Directions: In this part there are five sentences in Chinese. You should translate them into English. Be sure to write clearly.
81. 我想說的是,在奧運會上做志愿者(volunteer)對于年輕人是有意義的事
82. 簡而言之,每個人都應該為自己的行為負責。
83. 我下決心一個月內在功課上要趕上同學們。
84. 在我看來,他們很難掩蓋事實真相。
85. 直到會議結束那位經理一直保持沉默不語。

200811月湖南成人高等教育統一考試
學位英語答案

Part I Reading Comprehension (30%)
1. B   2. D   3. D   4. C   5. D
6. D   7. B   8. A   9. C  10. B
11. D  12. C  13. D  14. C  15. B
Part II Vocabulary and Structure (30%)  
16. C  17. A  18. C  19. C  20. D
21. C  22. D  23. B  24. A  25. B
26. A  27. A  28. C  29. D  30. D
31. D  32. C  33. D  34. B  35. D
36. B  37. C  38. C  39. C  40. B
41. B  42. D  43. C  44. A  45. B 
Part III Identification (10%)  
46. D  47. D  48. C  49. B  50. B
51. D  52. B  53. C  54. A  55. A
Part IV Cloze (10%)
56. D  57. C  58. B  59. C  60. D
61. C  62. B  63. D  64. A  65. D
66. B  67. A  68. B  69. D  70. C
71. A  72. D  73. C  74. C  75. D 
Part V Translation (20%)  
Section A
76. 印度能源官員已經在尋找一些可以使用更少的進口石油來生產能源的方法。
77. 鐘表是由齒輪來驅動的。汽車和這種印度科學家發明的發電設備也是一樣的。
78. 當討論工作場所吸煙的問題時,也許最重要的問題是,吸煙對吸煙者和不吸煙者的健康 造成的危害。
79. 現在美國研究者認為他們已接近開發成功一種新的藥丸,該藥丸能幫助人們忘記不良記憶。
80. 迄今為止,研究已經顯示,能夠被減少的只是記憶的情感影響,而不是記憶被刪除。
Section B  
81.   What I want to say is that it is meaningful for the young to be volunteer in the Olympic Games.
82.   In short, everybody should take responsibility for their actions.
83.   I am determined to catch up other classmates in study in a month.
84.   In my view, it is very difficult for them to hide the truth.
85.   The manager keeps silence till the conference end. 


广东十一选五走势